Kik

Coronavirus

Via deze site houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken m.b.t. onze school en thuisonderwijs. 

 

Update 17-04-2020

 

Kinderen thuis

Vanuit ouders krijgen wij soms vragen over het thuiswerken. Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut) heeft een video gemaakt voor ouders en kinderen: https://www.youtube.com/watch?v=zIjQPEewGuk&feature=emb_logo

 

Update 09-04-2020

 

In gesprek met kinderen over het coronavirus

Er zijn bijna 4 weken voorbij. Het besef dat dit allemaal echt is en niet een vakantie komt nu. Dat maakt dat kinderen angstig, verdrietig en/of zenuwachtig kunnen zijn. Zij missen mensen (familieleden, leerkrachten, vriendjes en vriendinnetjes) en ze missen de structuur van het “normale” leven.

 

Hierdoor is het goed met uw kind in gesprek te gaan. In deze bijlage of via onderstaande link krijgt u tips over hoe u het beste met uw kind in gesprek kan gaan.

https://www.unicef.nl/nieuws/2020-03-15-hoe-praat-ik-met-kinderen-over-het-coronavirus

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Praten-met-kinderen-over-het-coronavirus

Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op met de leerkracht van uw kind of met Danielle Samson (dsamson@statenkwartier.lucasonderwijs.nl). Wij denken graag met u mee.

 

Update 02-04-2020

Zoals u al weet heeft het kabinet dinsdagavond aangekondigd dat de genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. Voor het onderwijs betekent dit concreet dat scholen gesloten blijven tot en met de meivakantie (tot en met 8 mei).

 

Goede vrijdag en 2e Paasdag

Zoals normaliter zijn wij deze dagen gesloten. Er zal op deze dagen geen schoolwerk worden gegeven. Ouders die werkzaam zijn in vitale beroepen kunnen eventueel een beroep doen op opvangorganisaties, bijvoorbeeld DAK kinderopvang (alleen voor kinderen die normaal gesproken ook naar DAK gaan) of Zo kinderopvang (hier kunnen alle kinderen terecht, ook kinderen die normaal gesproken niet naar de opvang gaan).

 

Onze studiedag (donderdag 9 april) komt te vervallen. Deze dag beschouwen wij als schooldag.

 

Overblijfbijdrage

Op dit moment maakt uw kind geen gebruik van de overblijf.

 

Ouders die per maand betalen mogen de kosten voor de maand april stopzetten. Voor de maand maart, waarvoor al betaald is, geldt onderstaand.

 

Voor ouders die de overblijfbijdrage jaarlijks betalen zullen wij, zodra de scholen weer opengaan, bekijken hoeveel overblijfdagen uw kind heeft gemist.

In dit geval bieden wij volgend schooljaar de gemiste overblijfdagen, waarvoor al betaald is, kosteloos aan u aan.

 

Wij hebben ervoor gekozen om de vrijwillige overblijf medewerkers door te betalen. Zij kunnen deze inkomsten ook in deze tijd goed gebruiken.

 

Update 23-03-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van vandaag hebben wij de maatregelen m.b.t. opvang op school aangevuld met onderstaande regel:

  • Indien een gezinslid koorts heeft blijven alle gezinsleden thuis. Er is in dit geval dus geen opvang mogelijk. 

Daarnaast mogen bijeenkomsten en evenementen t/m 1 juni 2020 niet meer plaatsvinden. Hierdoor komen sportdag en schoolreis te vervallen. Afhankelijk van wanneer wij als school weer opengaan zullen wij bekijken of (en welke) evenementen eventueel verplaatst kunnen worden.

 

Afhankelijk van het verloop van deze periode bekijken wij in een later stadium of geplande evenementen na 1 juni 2020 (zoals bijvoorbeeld zomerfeest en musical) nog door kunnen gaan en in welke vorm dit zal zijn.

 

Schoolplein

Ook ons schoolplein is t/m 6 april gesloten voor alle kinderen die niet door ons of door DAK kinderopvang worden opgevangen.

 

Website update

Aangezien de school gesloten is en wij de groepswebsite gebruiken voor thuisonderwijs zal er 1 april geen website update plaatsvinden.

 

Update 20-03-2020

Het VVN theoretisch verkeersexamen (ook digitaal) kan niet plaatsvinden op de geplande data 30 maart, 31 maart en 2 april, omdat de basisscholen gesloten zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus, worden er nieuwe data gekozen en gecommuniceerd via de reguliere kanalen. Het theoretisch verkeersexamen zal in ieder geval niet eerder dan juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven.   

 

Kinderen kunnen wel verder oefenen op de examensite. We bieden daar de belangrijkste theorie aan, een kennisquiz met variabele vragen en drie oefenexamens.  

 

Update 19-03-2020

 

Spellingsmethode Staal

Heeft u, net als de schrijver van Lentezoet, behoefte aan meer informatie over onze spellingsmethode klik dan op Staal spelling in het rechter menu op deze pagina.

 

Inloggen basispoort

Mocht het inloggen niet lukken dan kunt u 1 van onderstaande opties proberen. 

 

  1. Gebruik de juiste inloggegevens. Mocht uw kind problemen hebben met inloggen, controleer dan of uw kind de juiste inloggegevens gebruikt. 
  2. In Chrome, heb je rechtsbovenin, 3 stipjes. Als je daar op klikt, kies je daarna "nieuw incognitovenster". Ga weer naar thuis.basispoort.nl en probeer het opnieuw.
  3. Als je gaat inloggen op thuis.basispoort.nl  kun je kiezen voor "wachtwoord onthouden". Zet deze optie uit. Je moet elke keer opnieuw het e-mailadres van de leerkracht intypen. 

Meer informatie vind je hier

 

Update 18-03-2020

 

Aanmelden voor opvang op school

Middels onderstaande formulier kunt u aangeven opvang op school nodig te hebben. Let op: dit is alleen voor ouders/verzorgers die werkzaam zijn in een vitale beroepsgroep (klik hier voor de lijst met beroepen)

 

Opvang week 2: Maandag 23 maart t/m vrijdag 27 maart

Opvang week 3: Maandag 30 maart t/m vrijdag 3 april

 

Wijziging aanmelden 3 jarige kinderen (Aanmelden PO)

Vanwege het Coronavirus is aanmelden van kinderen die geboren zijn tussen 1 januari 2017 en 31 maart 2017 niet mogelijk. U kunt hier lezen wat u in dit geval moet doen.

 

Eindtoesten groep 8 geschapt

De eindtoets voor groep 8 wordt dit jaar niet afgenomen. Dat heeft minister Slob van Onderwijs vandaag (18-03-2020) besloten. Het schooladvies dat de leerlingen van groep 8 eerder dit jaar van hun leraren kregen, bepaalt nu naar welke middelbare school ze gaan. 

 

Veel gestelde vragen 

 

Het inloggen lukt niet, hoe kan ik dit doen? 

Onder het kopje inloggen Basispoort (rechts op deze pagina) vindt u alle informatie m.b.t. inloggen. Staat uw probleem hier niet bij, neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.  

 

Ik kan niet printen thuis, kunnen wij een print pakket op school halen?  

Het is niet noodzakelijk alles te printen. De kinderen mogen alle antwoorden op een apart blaadje of in een schrift schrijven.  

 

Mijn kind is iets vergeten op school, kan ik dit halen? 

Ons team werkt zoveel mogelijk thuis, waardoor wij niet altijd op school zijn. Indien uw kind iets nodig heeft waar hij/zij niet zonder kan, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind. De leerkracht zal dan een afspraak met u maken.  

 

Ik heb geen device waarop mijn kind kan werken, kunnen wij een device van school lenen? 

Wij hebben een beperkt aantal device aangezien kinderen samendoen met een IPad. Mocht uw kind echt niet kunnen werken, dan kunnen wij een iPad uitlenen. U dient hiervoor een leenovereenkomst te tekenen. Mocht u dit willen dan kunt u contact op nemen met de leerkracht van uw kind. De leerkracht zal dan een afspraak met u maken. 

 

Wanneer ontvangen wij nieuw werk?  

Iedere vrijdag om 15.00 uur ontvangt u via Social Schools een weekplanning. Op de website (bij de groep van uw kind) staan alle lessen en bijlagen. Via FB sturen wij leuke activiteiten voor thuis.  

 

Wanneer wordt mijn vraag beantwoord?  

Alle leerkrachten zijn tussen 10.00-12.00 uur en tussen 14.00-15.00 uur (op woensdag alleen tussen 10.00-12.00 uur) beschikbaar om vragen van ouders en kinderen te beantwoorden. Zij zijn dan ook beschikbaar voor individuele instructie en/of uitleg.