LeerkrachtStefan Zandbergen (ma,wo,do,vrij) en Cynthia Boek (di)

Gym: dinsdag en donderdag

Muziek: Maandag

Wetenschap en Techniek: vrijdag

Klassenouders: Malou (moeder Isabella)
Luizenpluizers:  Marjanka (Yannick) en Iara (Oliver)

01 feb 2024 - Februari 2024
Beste ouders,

De CITO toetsen liggen inmiddels achter ons. We zijn trots op de resultaten, op de grote stappen die de kinderen gemaakt hebben met lezen. Ze moeten ook thuis ontzettend hard geoefend hebben. Veel dank voor de bijdrage die u als ouder daaraan gehad heeft!

Momenteel leren wij over dino's en over oermensen, wat weten de kinderen daar toch veel vanaf zeg! We hebben naar dino's gekeken en geluisterd naar dino's, wat een heftig geluid maken deze dieren zeg!

Met rekenen gaan we in blok 6 verder met de tafels (2, 5, 3, 4 en 6), klokkijken, geldrekenen en getallenlijnen om het rekenen te ondersteunen. Iedereen kan de tafels die ze uit het hoofd kennen laten aftekenen bij de meester of juf. Aan het eind van het schooljaar krijgt elk kind zijn tafeldiploma mee naar huis.

Taal

Het nieuwe thema van taal is ‘Lekker’ en gaat niet alleen over lekkere eetbare dingen maar ook over lekker lezen, lekker gek, lekker vies of lekker eng. De nieuwe woordenschatbladen heb ik aan de kinderen mee naar huis gegeven.

Spelling

Met spelling zijn we gestart in blok 5 en leren we over het achtervoegsel en lastige klankgroepenwoorden.

Ook leren wij over langermaakwoorden van het /b/ rijtje als eb, web en slab.

Karakter

Wij lezen en werken nu naast het reguliere schrift ook uit een tweede schrift.
Naast het technisch lezen zijn wij drukdoende met leesbevordering.
D.w.z. kinderen maken kennis met diverse soorten teksten, boeken om zo de diversiteit aan boeken te benadrukken en ook het plezier van lezen te bevorderen.

Denkt u aan het meegeven van de rapporten?

De schooldisco is op vrijdag 9 februari met als thema winter wonderland

Cynthia Boek

Stefan Zandbergen

01 jan 2024 - Januari 2024
Preview foto Beste ouders,

De decembermaand ligt inmiddels achter ons. Wat was het een mooie kerstopvoering van de kinderen van 4b. Margo, Kristina en Isabella hebben zelfs solo gezongen, wat knap!

Nu is het vakantie,wat fijn! Volledig verdiend na al het harde werken.

De maand januari is direct een drukke maand. De Cito's worden deze maand afgenomen.

Met rekenen gaan we verder met de tafels van 2, 5 ( 3 en 4), de getallenlijnen en de begrippen ‘even’ en ‘oneven’. Ook gaan we aan de slag met klokkijken en rekenen met geld. Dingen die ook goed thuis op speelse wijze geoefend kunnen worden.

Het nieuwe thema van taal is ‘Nodig’ en gaat over dingen die onmisbaar zijn. Woorden die daarbij centraal staan zijn onder andere de behoefte, noodzakelijk, nuttig, dierbaar, spoorloos en broodnodig. We gaan verdwenen voorwerpen beschrijven, goede vragen formuleren en overdrijven met taal.

Voor alle doelen per vak verwijs is u graag naar de extra pagina.

Cynthia Boek

Stefan Zandbergen