Actueel

Nieuws

Juni 2019
01 jun 2019 - Beste ouders en/of verzorgers,

 

Personeel

Het re-integratie traject van Juf Annelies is afgerond. Vanaf volgende week staan juf Annelies en juf Cynthia weer volledig voor groep 4b.

 

Juf Lizzy gaat na 8 jaar in Den Haag gewoond te hebben weer terug verhuizen naar Venlo.

Juf Karlijn gaat naar Rotterdam verhuizen, waar zij tevens een baan heeft gevonden. Wij gaan hierdoor twee fantastische leerkrachten missen, maar wensen beiden heel veel geluk in hun nieuwe (en oude) omgeving.

 

Gelukkig kan ik u meteen mededelen dat een oud-collega graag weer bij ons wil werken en dat wij nog een andere goede leerkracht hebben aangenomen. Omdat bij beide leerkrachten de ouders van hun huidige school nog niet op de hoogte zijn kan ik u helaas niet meer vertellen. In een volgende update stellen zij zich voor.

 

Verbouwing

De lokalen van de groepen 4 zijn klaar. Afgelopen dinsdag hebben wij de tafels, stoelen en kasten verhuisd. Dinsdag 4 juni kunnen de kinderen starten in de nieuwe lokalen. De groepen 5 zitten dan tijdelijk in de lokalen van de oude groepen 7 (2eetage). Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de groepen 5 maandag 24 juni weer terug. Hierna gaat de verbouwing op de 2eetage verder. Eerst het oude lokaal van groep 7a (hier komt volgend jaar groep 8b) en de IB/RT-ruimtes, daarna het oude lokaal van 7b (dit wordt de lerarenkamer) en groep 8a. Indien nodig verblijft groep 8 de laatste schoolweek in het nieuwe groep 8b lokaal.

 

In de zomervakantie worden de gangen, trappen en de groepen 1 lokalen aangepakt. Na de zomervakantie zijn we intern zo goed als klaar. Alleen de kleedkamers en de gymzaal moeten dan nog gerenoveerd worden. Dit doen wij in een later stadium.

 

Naast de interne verbouwing zijn wij ook bezig met het schoolplein. Wij willen het plein zo leuk en efficiënt mogelijk inrichten, dit doen wij mede door input vanuit kinderen te vragen.

 

Op onderstaande foto’s ziet u hoe de entree moet worden. Er komt een luifel boven de ingang waarmee wij de hoofdingang aanduiden. Er komt een zebrapad van huisjes. De huisjes staan symbool voor onze wijk met mooie statige huizen. De huisjes komen weer terug in de school (bij ieder klaslokaal en als prikbord). Op de gevel komt met grote letters de naam van onze school te staan.

In lijn van het voetbalveld willen wij een veld waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook hier laten wij “de huisjes” terugkomen. Om het veld heen is ruimte voor bewegingsactiviteiten (zoals balspelen) en er komt een “chillplek” aan de kant van de gymzaal. Verder willen wij hier en daar bomen/struiken plaatsen die voor verkoeling in de zomer kunnen zorgen (zie foto).

Het kleine plein blijft ongewijzigd. Wel zijn wij aan het kijken voor een andere ondergrond dan de houtsnippers. Hoe leuk dit ook is, er ligt meer hout over het gehele plein dan op de plek dan waar het hoort. Daarnaast wordt het in de winter modderig en vies.

 

Eind Cito 2019

Wellicht heeft u het gehoord via de media, door een rekenfout hebben vele kinderen een verkeerd eindadvies gekregen. Gelukkig was dit niet voor onze kinderen van toepassing. Wij maken gebruik van de Centrale Eindtoets (van Cito), zij hebben de juiste adviezen gegeven.

 

Dit jaar hebben de kinderen de eindtoets weer goed gemaakt. Het landelijk gemiddelde is dit jaar 535 en onze kinderen hebben een gemiddelde score van 540,84.

Wij hebben dit jaar 1 advies heroverwogen, van Kader/TL naar TL. Alle andere resultaten kwamen overeen met onze adviezen.

 

Hierbij nogmaals de gegeven adviezen:

Vakantieplanning 2019-2020

Hierbij alvast de vakantieplanning. De studiedagen die wij normaliter aan een vakantie plakken volgens z.s.m.

Belangrijke data juni

3: Studiedag (alle kinderen vrij)

7: Schoolreis (groep 1c is vrij)

10: Tweede Pinksterdag (alle kinderen vrij)

 

Belangrijke data juli

5: Rapport mee naar huis groepen 1 (a en b) t/m 7

12: Zomerfeest van 16.30 uur tot 20.30 uur (alle kinderen om 12.00 uur vrij)

15: Hindernisbaan groep 2 naar groep 3

16: Afscheidsavond groep 8

17: Laatste schooldag groep 8

18: Kennismaking nieuwe groepen 14.00-14.45

19: Alle kinderen om 12.00 uur vrij, start zomervakantie (t/m vrijdag 30 augustus 2019)

 

 


Mei 2019
01 mei 2019 - April 2019

 

Personeel

Juf Odette is bevallen van een prachtige zoon Hugo. Moeder en zoon maken het goed. Wij wensen Odette en haar gezin heel veel geluk en mooie momenten samen.  

 

Juf Annelies zal na de vakantie re-integreren in de groep. Ouders van groep 4b hebben een schema ontvangen. Op dit schema staat op 30 en 31 mei een leerkracht ingedeeld, maar dan zijn alle kinderen vrij i.v.m. Hemelvaart dus deze dagen komen te vervallen.

 

9 mei wordt juf Kim geopereerd. Hiervoor staat een herstelperiode van 6 weken. De ouders van groep 3b hebben een schema met vervanging ontvangen.

 

Fruit

De afgelopen maanden hebben wij fruit ontvangen via een subsidie van EU- schoolfruit. Na de meivakantie stopt dit en zullen wij weer zelf fruit laten leveren op maandag en donderdag. Dit wordt bekostigd uit de ouderbijdrage.

 

Verbouwing

De groepen 7 zijn voor de vakantie verplaatst naar de nieuwe lokalen en de groepen 3 zijn verhuisd naar de tijdelijke lokalen (oude groepen 7 lokalen).

 

Wij willen de (sterke) ouders die geholpen hebben heel erg bedanken voor hun inzet. Zonder jullie hadden we dit echt niet kunnen doen!

 

Planning verbouwing meivakantie

  • Leeghalen groepen 3, gang en directiekamer (waarschijnlijke oplever datum 17 mei)
  • Opnieuw gieten van de toiletvloer in de groepen 2 (is nu de verkeerde kleur)
  • Realiseren van speelvides in de groepen 2
  • Renoveren toiletten in de kleedkamers bij de gym
  • Plaatsen keukens groepen 6

 

Na de meivakantie kunnen de groepen 3 t/m 8 om 08.20 weer zelfstandig naar binnen lopen. De kinderen mogen de volgende ingangen gebruiken:

 

Ingang achter het gebouw: groepen 1

Hoofdingang (aardappelberg): groepen 2, 6, 7, 8

Ingang bij de gymzaal: groepen 3, 4, 5

 

Kunstzinnige projectweken

Deze weken zijn verschoven naar juni/juli. Het thema van deze weken sluit aan bij het thema van het zomerfeest. Hierover krijgt u later bericht.

 

Belangrijke data mei 2019

16: Schoolfotograaf

29: Sportdag

30 en 31: Hemelvaartvakantie

 

Belangrijke data juni

3: Studiedag (alle kinderen vrij)

7: Schoolreis (groep 1c is vrij)

10: Tweede Pinksterdag (alle kinderen vrij)

 

Belangrijke data juli

5: Rapport mee naar huis groepen 1 (a en b) t/m 7

12: Zomerfeest van 16.30 uur tot 20.30 uur (alle kinderen om 12.00 uur vrij)

15: Hindernisbaan groep 2 naar groep 3

16: Afscheidsavond groep 8

17: Laatste schooldag groep 8

18: Kennismaking nieuwe groepen 14.00-14.45

19: Alle kinderen om 12.00 uur vrij, start zomervakantie (t/m vrijdag 30 augustus 2019)

 

 


Facebook